A.C.F asbl ARTS,Cinéma,Last news,MEMBRE,SERVICE CINEMA : ENSOR NOMINATIE

CINEMA : ENSOR NOMINATIE

Copyright Ensor 2021

De eerste stemronde werd zopas afgerond. De Ensor-nominaties zijn gekend. Tot en met 15 januari stemmen de film- en tv-professionals in de tweede en finale stemronde op hun concullega’s om de winnaars te bepalen in de verschillende categorieën.

De voorbije weken besliste De Ensor Academie, bestaande uit meer dan 1.100 leden, over de beste producties van een extra lang Ensorjaar (augustus 2019 – december 2020). Dit resulteerde in de onderstaande lijst van nominaties.  In een moeilijk jaar waarin de sector geteisterd werd door corona vallen er gelukkig ook lichtpunten op te merken.  Zo noteren we dertien nominaties voor De Patrick (Tim Mielants) en acht nominaties voor All Of Us (Willem Wallyn). Debutante Eva Cools is met Cleo meteen goed voor vijf nominaties. Op het gebied van series scoort Albatros (Wannes Destoop) een dikke veertien nominaties en sleept De Twaalf  (Wouter Bouvijn) twaalf nominaties in de wacht. Uit de lijst van genomineerden blijkt ook opnieuw de kwaliteit aan documentaires en kortfilms die er op Vlaams grondgebied geproduceerd werden.  

De leden van de Academie kunnen vanaf nu stemmen in de tweede stemronde. Deze loopt tot 15 januari en bepaalt welke nominaties verzilverd worden m

Opvallend zijn dertien nominaties voor De Patrick en acht nominaties voor All Of Us. Debutante Eva Cools is met Cleo meteen goed voor vijf nominaties.

Op het gebied van series scoort Albatros een dikke veertien nominaties en sleept De Twaalf – jawel- twaalf nominaties in de wacht.

Uit de lijst van genomineerden blijkt ook opnieuw de kwaliteit aan documentaires en kortfilms die er op Vlaams grondgebied geproduceerd werden.

Informatie: https://www.filmfestivaloostende.be

Related Post