A.C.F asbl ARTS,atelier/formation,Cinéma,COMMUNES,ENTREPRISE,Last news,SOCIETE De Mensen en Keshet werken aan nieuwe internationale reeks DIAMONDS voor Eén en Netflix

De Mensen en Keshet werken aan nieuwe internationale reeks DIAMONDS voor Eén en Netflix

Volgend jaar zal op Eén en Netflix de internationale fictiereeks Diamonds te zien zijn. Het wordt een coproductie van het Belgische productiehuis De Mensen en het Israëlische Keshet International.

Op VRT-zender Eén en streamingdienst Netflix zal vanaf 2022 de nieuwe internationale misdaadreeks Diamonds te zien zijn, die zich afspeelt in het hart van ‘s werelds grootste diamant district: de Antwerpse diamantwijk. Deze achtdelige reeks zal het verhaal vertellen van de joodse familie Wagner, één van de meest invloedrijke families in de diamantindustrie van Antwerpen. Wanneer ze met een familiale crisis te maken krijgen en hun positie op wankele pootjes komt te staan, worden onorthodoxe methodes ingezet om de familiezaak te redden.

De regie valt in handen van Rotem Shamir, die samen met Yuval Yefet ook het scenario schreef, beiden bekend van onder meer Fauda en Line in the sand. Gezien de unieke samenwerking en het internationale allure van de reeks zal er zowel Nederlands, Engels als Jiddisch gesproken worden. Behalve een spannende reeks voor het Vlaamse publiek, zal met Diamonds ons lokaal talent wereldwijd in de kijker kunnen worden gezet.

“Ik ben trots dat we met Eén dit nieuwe fictieproject, dat zich afspeelt in Antwerpen, samen met Netflix kunnen maken. Diamonds is een unieke samenwerking: het Vlaamse talent van productiehuis De Mensen gecombineerd met het internationale Keshet”, zegt Olivier Goris, netmanager bij Eén, “Met deze nieuwe reeks kunnen we ons lokaal talent internationaal in de schijnwerpers plaatsen, en tegelijkertijd een meeslepende misdaad- en dramareeks naar heel Vlaanderen brengen.”.

Diamonds belooft een gelaagde en genuanceerde serie te worden, die tegelijkertijd high-end entertainment biedt. Deze misdaad- en dramareeks zal in 2022 zowel op Eén als op Netflix te zien zijn. 

Related Post